Zonhovense onderneemster op lijst N-VA: “wil kansarmoede bestrijden”

Op 18 maart 2024

Laura Natale wisselde 25 jaar geleden Italië voor Zonhoven door de liefde te volgen. Hier runt ze dus een poetsbureau. Daar komt nu ook een politiek engagement bij voor oppositiepartij N-VA. Dat wilt ze vooral doen met een sociale agenda. “Bij mijn poetsbedrijf probeer ik alle profielen aan de slag te krijgen. Dat helpt mensen uit de kansarmoede. Hetzelfde wil ik graag in de politiek gaan doen: mensen uit de armoede trekken en aan het werk krijgen. Want het probleem van kansarmoede wordt in Zonhoven echt nog te vaak onderschat.”

“We zijn blij dat Laura ons team vervoegt,” zegt partijgenoot en gemeenteraadslid Yannick Aerts. “Ze kwam naar België voor de liefde en stampte succesvol haar eigen zaak uit de grond. Niet enkel zakelijk maar ook als vrijwilligster bij zorginstelling Ter Heide toont deze vrouwelijke onderneemster haar hart. Laura deelt de ingesteldheid van N-VA Zonhoven: ondernemen met het doel onze samenleving te versterken en niet ondernemen uit puur winstbejag.”  (bron: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20240318_96847129 )

Herman had een kort gesprek met Laura:

 

Door Herman Wyrem

 

Goedemiddag, Laura! Het is een genoegen je hier te hebben. Laten we meteen van start gaan. Je bent al 22 jaar gelukkig getrouwd met Sigi Rosseau, een geboren Zonhovenar. Hoe is het voor jou om deel uit te maken van de Zonhovense gemeenschap?

 

Laura: Goedemiddag, Herman! Dank je wel voor de warme ontvangst. Het is hier echt mijn thuis geworden. De gemeenschap in Zonhoven is heerlijk gastvrij en warm. Ik voel me gelukkig om deel uit te maken van deze prachtige plek. Ik verhuisde naar België voor de liefde!

 

Herman: Dat is geweldig om te horen! Je hebt twee fantastische kinderen, Phebe (18) en Keana (15). Phebe studeert rechten aan de VUB, dezelfde studie als jij in Italië hebt gevolgd. Hoe voelt het om deze overeenkomst met je dochter te hebben?

 

Laura: Het is een speciaal gevoel, Herman. Ik ben trots dat Phebe dezelfde passie voor rechtvaardigheid deelt als ik. Het is mooi om te zien hoe ze haar eigen weg volgt en haar dromen nastreeft.

 

Herman: En dan hebben we Keana, die haar creativiteit uit in de richting Bakkerij en Patisserie. Hoe ondersteun je haar in deze creatieve reis?

 

Laura: Ik probeer haar zoveel mogelijk te stimuleren en aan te moedigen in haar passie. Of het nu gaat om bakken, patisserie of andere creatieve uitspattingen, ik sta altijd achter haar.

 

Herman: Je bent niet alleen een moeder, maar ook een succesvolle ondernemer. In 2017 startte je BELLA HUISHOUDHULP. Kun je ons iets meer vertellen over je dienstencheques bureau?

 

Laura: Absoluut! BELLA HUISHOUDHULP is meer dan zomaar een dienstencheques bureau. Het is een plek waar warmte en persoonlijke service centraal staan. Helaas is het tekort aan personeel een uitdaging, maar we doen ons best. Daarnaast werk ik ook deeltijds voor de CWZC VZW in Zonhoven als bediende personeelsdienst/HR.

 

Herman: Je bent ook een fervent dansliefhebber. Welk liedje brengt jou altijd op de dansvloer?

 

Laura: Oh, ik kan echt niet kiezen! Elk nummer met een goede beat en positieve energie trekt me de dansvloer op. Ik hou van dansen en plezier maken.

 

Herman: In je schaarse vrije tijd, wat zijn je favoriete bezigheden?

 

Laura: Sporten, dansen, wandelen in de prachtige natuur rondom mijn huis, koken en creatief bezig zijn. Of het nu haken, breien, keramiek of tekenen is, creativiteit houdt me in balans.

Wat is favoriete guilty pleasure?

Laura: Pasta is mijn guilty pleasure en mijn motto is, zoals Sofia Loren zei : I 'd rather eat pasta and drink wine than be a size zero! Ook ga ik graag een ijsje eten bij De Smaakbom.

 

Herman: Tot slot, waar kunnen we jou vaak vinden in Zonhoven?

 

Laura: Ik ben vrijwilligster bij TER HEIDE, dans bij Dans School Move it up, geniet van etentjes bij de RELAX en graag naar de activiteiten in de TENTAKEL, zoals een voorstelling of een georganiseerde activiteit (tekenen, sporten..). En natuurlijk wandel ik regelmatig met mijn mama tijdens de gemeentelijke wandelingen.

 

Herman: Prachtig! Tot slot, waar sta jij voor in het leven?

 

Laura: Eerlijkheid, openheid, passie, ambitie en rechtvaardigheid zijn de kernwaarden waar ik voor sta. Onmacht en onrechtvaardigheid maken me verdrietig. Ik heb rechten gestudeerd met de droom de wereld een beetje beter te maken.

 

Herman: Dank je wel voor dit inspirerende gesprek, Laura. Het was een waar genoegen om meer te weten te komen over jouw leven in Zonhoven.

 

Laura: Dank je wel, Herman! Het was mijn plezier om met je te praten.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is