Brievenbus naar de hemel

Op 21 oktober 2022, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

De brievenbus is er voor iedereen. Het kan dat een kind een tekening wil sturen aan een overleden mama, papa, zusje of broertje of een grootouder nog iets wil zeggen tegen zijn overleden kleinkind. Het hoeven niet alleen maar verdrietige berichten te zijn. Het kunnen ook leuke momenten zijn die je toch even wil delen. Gewoon, om even het gevoel te hebben dat diegene het ook weet.

Schrijven, tekenen, creatief zijn kan net een belangrijke stap zijn in het verwerkingsproces. De nadruk ligt dan ook niet op communicatie maar op herstel.

Papier is geduldig en je hoeft het met niemand te delen. Hoe mooi is het dan dat er wel een plekje is waar je het ook echt naartoe kan brengen. Het kan troost bieden en helpen met het verwerken van het verlies. N-VA hoopt dat dit initiatief een olievlek creëert in andere deelgemeenten.

Wij willen deze brievenbussen plaatsen aan de begraafplaats Zonhoven-centrum en begraafplaats Halveweg. N-VA Zonhoven heeft alvast 2 brievenbussen aangekocht.

Vorige week hebben wij alvast de goedkeuring aangevraagd bij onze gemeente, wij houden jullie op de hoogte van hun beslissing! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is