N-VA mikt op 15 tot 20% in Zonhoven

Op 18 januari 2011, over deze onderwerpen: In de pers, Verkiezingen

"Er is zeker een basis om hier in Zonhoven 15 tot 20 procent te halen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen," zegt Vlaams Parlementslid Lies Jans. De Hasseltse is meter van de afdeling N-VA Zonhoven. "Zeker als je weet dat onze partij hier in het verleden al eens 12 procent gehaald heeft. Bij de laatste federale verkiezingen klopte N-VA in dit kiesarrondissement af op 31,42 procent voor de kamer en zelfs 34,37 procent voor de senaat. Die onwaarschijnlijke score zullen bij de gemeenteraadsverkiezingen allicht moeilijk kunnen evenaren. Maar de 15 tot 20 procent in Zonhoven is dus zeker realistisch."

De partij wil bij voorkeur zelfstandig opkomen in Zonhoven, en niet langer in kartel. Sinds 1994 kwamen CD&V (toen nog CVP) en N-VA (toen nog Volksunie) in kartel op in onze gemeente. "Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kiezen we bij voorkeur voor eigen lijsten. Daarvoor gaan we nu al volop kandidaten zoeken."

Aan programmapunten is er geen gebrek, zo meent de afdeling. "In 2000 waren de onteigeningen al gereed om fietspaden aan te leggen langs het eerste deel van de Herestraat. Die liggen er vandaag nog altijd niet," zegt voorzitter Paul Bos. "Wordt dat niet eens dringend tijd?" De partij wil ook gaan focussen op het thema jeugd.

Hoewel de N-VA en haar voorloper in het verleden wel verkozenen en zelfs schepenen hadden in Zonhoven, is de partij de laatste jaren wat stil gevallen. "Daar gaan we nu weer verandering in brengen. Binnenkort komt er een partijblad in de Zonhovense brievenbussen," belooft Lies Jans. "Op 24 februari houden we verkiezingen voor een nieuw bestuur. Wie daarin wil meewerken kan alvast een mailtje sturen: jeroen.fissette [at] vlaamsparlement.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is