N-VA stelt bestek en financiering verlichting a-veld basvelden in vraag: beslissing wordt uitgesteld

Op 21 oktober 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

PERSBERICHT - Gemeenteraad Zonhoven dd. 20 oktober 2014

N-VA STELT BESTEK EN FINANCIERING VERLICHTING A-VELD BASVELDEN IN VRAAG: BESLISSING WORDT UITGESTELD

N-VA Zonhoven heeft op de gemeenteraad van 20/10/2014 voorgesteld om de goedkeuring van de lastvoorwaarden, de raming en de gunningswijze te herbekijken en de beslissing hierover uit te stellen naar een volgende gemeenteraad.

Schepen Bram De Raeve stelde namelijk voor om de huidige schijnwerpers te vervangen. Om ’s avonds competitie te mogen spelen, moet de verlichting immers voldoen aan bepaalde eisen van de voetbalbond. Hij stelde voor om te investeren in metaalhalogeenlampen met dezelfde wattage dan de bestaande lampen. Raadslid Inne Beckers informeerde  waarom niet wordt geopteerd voor LED verlichting. Metaalhalogeenlampen zijn wel goedkoper in aankoop maar verbruiken meer dan LED lampen en gaan minder lang mee. N-VA Zonhoven stelde voor om de beslissing pas te nemen nadat een degelijke vergelijkende studie is gemaakt tussen halogeenlampen en LED lampen. Daarbij moet zowel rekening gehouden worden met de aankoopkosten, het energieverbruik als de levensduurte.

Raadslid Inne Beckers wees er vervolgens op dat de investering kan bekostigd worden met overschotten op trekkingsrechten bij Infrax waar de gemeente Zonhoven recht op heeft. Op die manier dient de gemeente haar eigen middelen hiervoor niet aan te spreken.

N-VA Zonhoven is tevreden dat werd ingegaan op haar voorstel en hoopt op deze manier te komen tot een energiezuinige en tegelijkertijd financieel voordelige oplossing voor de gemeente

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is