Praat na gemeente raad!

Op 27 juni 2023

Variapunt 1: Blokbar (gebracht door Nathalie Claes)

In het verslag van burgemeester en schepenen van 19/02/2019 is de goedkeuring gegeven om een blokbar in Zonhoven te openen in samenwerking met jeugdhuis nachtwacht. Hoe staat het met dit initiatief vandaag? Is er nog een blokbar in Zonhoven? Indien neen, wat zijn de redenen waarom de blokbar in onze gemeente gestopt is en kan dit initiatief terug opgenomen worden?

 

Variapunt 2: Buzzy Pazz (gebracht door Nathalie Claes)

De Buzzy Pazz is een abonnement van de lijn voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 24 jaar. Met een Buzzy Pazz mag men onbeperkt reizen op alle geregeld vervoer van De Lijn (uitgezonderd snellijnen).  Daarbij is het gebruik van het openbaar vervoer milieuvriendelijker.

Verschillende gemeenten dienen kortingen toe of geven gratis Buzzy Pazz abonnementen.  Kan er voor onze gemeente ook gekeken worden of er iets voor onze Zonhovense jongeren gedaan kan worden?

Antwoord Variapunt 1:

Het aantal bezoekers en de vraag naar de Blokbar waren teleurstellend laag. Het is mogelijk dat jongeren zich richten tot lokale verenigingen, aangezien zij soms activiteiten organiseren die aan deze behoefte kunnen voldoen.

Antwoord Variapunt 2:

Voor de Buzzy Pazz zal de gemeente geen tussenkomst doen. Personen die de kosten niet kunnen dragen, kunnen echter terecht bij het OCMW voor mogelijke ondersteuning. N-VA zou WEL graag iets doen voor de jongeren en de werkende bevolking.

Gemeenteraad stemming:

Onze Fractie heeft meegestemd op volgende punten:

Huwen op alternatieve locaties (VB)

Onderhoudsplicht voor kinderen en kleinkinderen schrappen: een onredelijke belasting (VB)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is