Update wegenwerken Zonhoven!

Op 17 september 2023


Update over de werken op Termolen in het kader van de wateroverlast;
Wat is er al uitgevoerd? De volledige nieuwe rioleringsstreng voor regenwater is aangelegd. De nieuwe waterslokkers zijn er al op aangesloten. Al het regenwater van het openbaar domein, van grote delen van de verharde oppervlakte van de school en van de parking gaat nu naar de Elsbergweg om daar in de gracht gebufferd te worden. Uiteindelijk gaat het water dan naar de Slangbeek. Dit zit dus niet meer op de bestaande gemengde leiding in de Molenweg naar het centrum, de frequentie van de wateroverlast zou dus moeten verminderen.
Wat gebeurt er nu? Op dit ogenblik is V&V nog de stormroosters aan het plaatsen ter hoogte van de parking en de drempel.
Wat gaat er nog gebeuren? Vanaf midden volgende week zal de fasering omgewisseld worden. Vanaf dan zal de wegenis tussen parking van de kerk/school tot aan de Kneuterweg worden opgebroken en gaan er drempels geplaatst worden aan de parking.
Wat betekent dit voor u? Dit wil zeggen dat de eerste fase gaat worden opengesteld, samen met 1 ingang van de parking. De bezoekers en ouders dienen dus via de zijde van het centrum in te rijden naar de parking aan de kerk. De tunnel voor de fietsers wordt ook terug geopend. Opgepast, het blijft een werfzone en enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De omleiding via Kapelbergweg en Kneuterweg blijft in stand. Handelaars kunnen vanaf de wisseling ook hun bordjes verhangen. Let op, er is geen ingang via de fietsstraat achter de woningen van de Molenweg, dat is enkel uitgaand verkeer.
Einde van deze werken? Het einde van de werken wordt voorzien in de 2de week van oktober.
De twee kruispunten aan zowel de Kneuterweg als de Kapelbergweg dienen ook mee vervangen te worden. Hier moeten de betonklinkers en de aanloopdrempels (schuine elementen) in de Kapelbergweg en Kneuterweg worden vernieuwd. Deze werken worden pas uitgevoerd als de Molenweg voor de rest klaar is. De 2 kruispunten worden afzonderlijk aangepakt en in fases (links-rechts met lichtenregeling) zodat er op de Molenweg steeds doorgaand verkeer mogelijk is en de omleiding beurtelings langs de Kapelbergweg of de Kneuterweg loopt. De hinder hiervan zal vrij beperkt zijn en iedereen blijft bereikbaar.
Centrum;
Aanstaande woensdag 20 september worden asfaltwerken uitgevoerd op de rijweg van het Kerkplein tussen het kruispunt met de Dorpsstraat en het kruispunt met de Klodsbergweg en op de Rozenkransweg tussen het kruispunt met de Hoge-Valweg en het kruispunt met de Dijkbeemdenweg.
Als gevolg hiervan zal de werfzone vanaf 6u00 ’s ochtends niet toegankelijk zijn met de wagen. Er wordt gestart op het stuk Kerkplein huisnummers 4 – 8. De parking van Alvo zal vanaf dat ogenblik niet meer toegankelijk zijn. Tegen 12u00 is het asfalt voldoende uitgehard en wordt de parking van Alvo opnieuw opengesteld voor voertuigen vanuit de Dorpsstraat. Voertuigen kunnen op woensdagvoormiddag de parking dus niet op- of afrijden. Op woensdagnamiddag is de parking toegankelijk vanuit de Dorpsstraat. Op donderdag en vrijdag wordt de toegang vanuit de Dorpsstraat afgesloten en is de parking bereikbaar via de Hoge-Valweg.
Voor de voetgangers worden er bordjes met wegwijzers naar het gemeentehuis, OCMW gebouw en politie voorzien.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is