Wat is “CONSTRUCTIEF OPPOSITIE VOEREN”?

Op 28 mei 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op een zeer bewogen gemeenteraad van 27 mei 2013 stelde burgemeester De Raeve dat de opmerking van de bevolking – geuit bij monde van oppositielid Patrick Wissels (Vlaams Belang) – over de systematisch foutief geparkeerde auto van de burgemeester “flauw” is. De bevolking moet maar begrijpen dat de burgemeester regelmatig op het gemeentehuis moet zijn en dat het dan gemakkelijk is de wagen snel te kunnen parkeren. De bijhorende suggestie om een voorbehouden parkeerplaats te voorzien voor de burgemeester werd van tafel geveegd.

De burgemeester voegde eraan toe dat dit getuigt van “zeer laag niveau” bij de oppositie! De al dan niet gegrondheid van de opmerking terzijde gelaten, stelt N-VA Zonhoven zich dan wel de vraag wat de meerderheid verstaat onder “constructief oppositie voeren”? Een ander agendapunt van diezelfde gemeenteraad betrof de goedkeuring van een concept belastingreglement op reclameborden. N-VA gemeenteraadslid Katrien Caers had fundamentele juridische bezwaren bij dit reglement en heeft deze argumenten nauwkeurig toegelicht. Wij menen te kunnen zeggen dat deze argumenten grondig voorbereid waren en dat de uiteenzetting getuigde van “niveau”. Alle inspanningen ten spijt en zonder enige argumentatie waarom de juridische bezwaren niet gegrond zijn keurde de volledige gemeenteraad met uitzondering van de N-VA fractie het reglement in ongewijzigde vorm goed, dit terwijl was voorgesteld om constructief samen te werken aan een beter, waterdicht reglement. Dat zijn inderdaad de regels van de democratie. Maar als Open VLD, CD&V en Voluit met dezelfde arrogantie zes jaar lang op die manier elke nuttige inbreng van de oppositie gaan wegstemmen, zal onze gemeente daar dan beter van worden?

Misschien moeten we hoe dan ook overwegen om volgende gemeenteraad te vragen om aan het gemeentelijk huishoudelijk reglement een definitie te laten toevoegen  “wat is constructief oppositie voeren”??

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is